Jó szerencsét!

Sopron Trail Online - versenykiírás

Itt olvasható a Sopron Trail 2020-al kapcsolatos összes információt

 

A verseny fővédnöke:

Csiszár Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere

A verseny időpontja:

bármikor teljesíthető

A verseny rendezői:

Sopron Város Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja
SMAFC Tájfutó Szakosztálya
SMAFC Tájfutó Sportjáért Alapítvány
Sopron-Trail

A verseny célja:

Versenyzési lehetőség biztosítása és a terepfutás népszerűsítése az online lehetőségeket kihasználva.

Az indulás helyszíne:

Brennbergbánya, Szent Borbála tér, 47.654678, 16.489904
Autóval megközelíthető közúton Sopronon keresztül Brennbergbánya irányába, illetve Sopronból induló 3-as számú busszal.

Versenytávok

25.9 km               800 m szint
10.7 km               370 m szint
5.9 km                  200 m szint
1 500 m                 60 m szint

Technikai részletek

A verseny időmérését okostelefonos applikációval valósítjuk meg. A terepen internetkapcsolat nem szükséges, elegendő otthon betölteni a pályát.
Elsőként le kell tölteni a Play Áruházból vagy az App Store-ból MapRunF nevű ingyenes alkalmazást, majd az elindítása után regisztrálni szükséges. Ezután meg kell keresni az események között a Sopron Trail mappát (Select Event->Hungary->Sopron->Sopron Trail), majd érdemes letölteni a lefutni kívánt pályát a telefon belső tárhelyére. Ezt követően a terepen mobilinternetre már nincsen szükség.
A futás előtt be kell kapcsolni az okostelefonon a tartózkodási helyet (GPS), majd a GO TO START gombot kell megnyomni a kijelzőn. A rajthely (korábbi években megszokott) megközelítésével (± 30 méter) automatikusan indul, az ellenőrzőpontokon való áthaladáskor hangjelzést ad és az ellenőrzőpontot jelző kör színe zöld lesz. A helyzetünk folyamatosan követhető a nyomvonal térképén.
A célbaérkezés után láthatóvá válnak a részidős eredmények és amennyiben a telefon ismét kapcsolódik az internethez az eredmény megjelenik az eredménylistában is.
Amennyiben valamilyen oknál fogva nem lehetséges az előzőekben leírt eredménymérés, akkor az okosórával, telefonnal rögzített GPX fájlt kell a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre elküldeni.

További információ a Maprunnal kapcsolatban.

A verseny útvonala:

Többnyire erdei utakon, néhol letérve a jelzett utakról a terep szépségeit megmutatva, futható erdőben kerül megrendezésre. Az útvonal a korábbi évekhez képest nem változott, kijelölésre nem kerül, azonban az applikáció segítségével folyamatosan követhető a nyomvonal.

A pályák  szintmetszetei az alábbi pályaadatokra kattintva megtekinthetők:

25.9 km: Erdei utakon és futható erdőben, kijelölt útvonalon , 800 m szintkülönbséggel.

10.7 km: Erdei utakon és futható erdőben, kijelölt útvonalon , 370 m szintkülönbséggel.

5.9 km: Erdei utakon, kijelölt útvonalon , 200 m szintkülönbséggel.

1.5 km: Erdei utakon, kijelölt útvonalon , 60 m szintkülönbséggel.

Eredmények:

Az élő eredmények folyamatosan megtekinthetők ide kattintva. A Filter mezőbe a "sopron" feliratot gépelve lehet választani a távok között.

2020.05.16-án az addig beérkezett eredményeket összesítjük. Pályánként/nemenként a leggyorsabb futók ingyenesen indulhatnak a jövő évi Sopron Trailen. Az 1500 méteres pályán kizárólag a 12 év alattiak nyerhetnek ingyenes indulást a jövő évi versenyen. A teljesítők között további nyereményeket sorsolunk ki.

Ajánlott felszerelés:

Elegendő folyadék, működőképes okostelefon MapRunF applikációval

Részvételi költség, nevezés:

Az online versenyen való részvétel ingyenes és nem szükséges nevezni sem. A MapRunF applikációban viszont a futás indításához el kell végezni a regisztrációt.

Környezetvédelem, járványügyi helyzet

Arra kérünk benneteket, hogy lehetőleg mindenki vigye haza a saját hulladékát (élelmiszermaradék, csomagolóanyag, flakon stb.)! A nyomvonalon pedig kiemelten ügyeljetek arra, hogy ne hagyjatok hátra semmilyen szemetet. Kérjük tartsátok be az érvényes járványügyi szabályokat!

Egyebek:

Kérünk mindenkit, ügyeljen a versenyközpont és versenyterület rendjére, tisztaságára.
A résztvevők elfogadják, hogy a nevük, rögzített útvonaluk a nyilvános eredménylistákon (beleértve a MapRun belső eredménylistáját) szerepeljen.
A verseny térképe és a pályák GPS-be tölthető nyomvonala a honlapról is letölthető.
A versenyen minden résztvevő saját felelősségére indul, a rendezőség a versennyel kapcsolatban semmilyen kártérítésre nem kötelezhető!

Terepfutás

Terepfutás

"Mindig is imádtam futni. Valami, amit saját magad érsz el, a saját erődből. Bármerre mehetsz, gyorsan vagy lassan, Tőled függ, küzdve a széllel, ha úgy akarod, felkutatva új helyeket, amíg a lábaid bírják és győzöd még szusszal."

Hegyek

Hegyek

„Ha felérsz egy magas hegy tetejére, csak azt fogod látni, hogy még több magas hegy van, amit meg kell mászni.”

Erdő

Sample image

"Aki az erdő fáitól, a sziklától, a zuhogó pataktól és a vándorló felhőktől kéri kölcsön a gondolatokat, az nem is fogy ki soha belőlük."

Sopron trail

Sopron trail

"A patak és a szikla összecsapásából mindig a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt."